Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Bărbatul care a refuzat să…

Bărbatul care a refuzat să plătească o amendă pentru neachitarea poliței de asigurare a fost ELIBERAT

Bărbatul care a refuzat să plătească o amendă aplicată de instanța de judecată ca urmare a refuzului de a plăti pentru polița de asigurare medicală obligatorie a fost, astăzi, eliberat de către Curtea de Apel. Vladimir Duplinschi a fost eliberat cu o zi înainte de a-i expira mandatul de arest de 25 de zile.

asigurari-medicaleAvocatul Vitalie Ţaulean care îi apără interesele spune că a depus o plângere la Procuratura Generală și CSM împotriva judecătorului, a executorului judecătoresc și a avocatului oferit de stat. „Acum cauza e la rejudecare. Nu există niciun dubiu că Vladimir Duplinschi nu s-a eschivat să plătească aceste amenzi, doar era o problemă de timp, iar hotărârea judecătoarei de a-l aresta pentru 25 de zile a fost una neîntemeiată, contrar legii. Acum, nimeni nu-l poate impune să-și cumpere o poliță de asigurare, atât timp cât, el nu obține niciun venit. Hotărârea instanței de fond a fost casată, ceea ce demonstrează, încă o dată, că a fost una totalmente ilegală. Nu am nicio îndoială că Vladimir Duplinschi va avea câștig de cauză”, spune Vitalie Țaulean. Avocatul spune că, cel mai probabil, în două sau trei săptămâni va fi stabilită data unei noi ședințe de judecată.

Menționăm că, în urmă cu 24 de zile, la solicitarea executorului judecătoresc instanța a dispus arestarea lui Vladimir Duplinschi, un bărbat din raionul Ștefan-Vodă. „Instanța consideră că Vladimir Duplinschi a avut posibilitatea reală de a achita amenda aplicată, deoarece soția lucrează peste hotarele țării și are copii maturi care puteau să îl ajute”, era menționat în încheierea emisă de Judecătoria raionului Ștefan Vodă. Bărbatul a fost arestat chiar în sala de judecată.

Octebrina Popa, purtătoarea de cuvânt a Cuții de Apel Chișinău, a confirmat faptul că va fi rejudecată cauza la prima instanță.