Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   ATENȚIE: CSM își schimbă sediul

ATENȚIE: CSM își schimbă sediul

Într-un comunicat de presă, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) anunță că se mută în casă nouă.„Vă aducem la cunoştinţă că începînd cu data de 17 aprilie 2014, Consiliul Superior al Magistraturii îşi va desfăşura activitatea în sediul de pe strada Mihai Eminescu, 5, mun. Chişinău.”, se spune în anunț.

Contactat de ZdG, Dumitru Visternicean, președintele CSM ne-a spus că „este normal ca CSM să aibă un sediu propriu, aparte”, precizând că „clădirea de pe str. Eminescu a fost transmisă în proprietate CSM-ului”. Visternicean a menționat că, încă nu se știe dacă ședința de săptămâna viitoare a CSM va avea loc în noul sediu, pentru că există încă unele probleme tehnice, dar că, pe viitor, acestea vor avea loc cu siguranță în sediul de pe Eminescu.

 

Anterior, sediul CSM a fost pe str. Bănulescu Bodoni, în incinta sediului Curții Supreme de Justiție. Conform datelor de la Cadastru, clădirea de pe str. Eminescu a intrat în posesia CSM-ului la finele anului trecut, fiind acum „în gestiune economică”. Conform acelorași date, sediul a fost pus anterior, când nu aparținea CSM-ului, în gaj, pentru mai multe credite de milioane.

Cu alte detalii, vom reveni în ediția din 1 mai a ZdG.