Principală  —  Video  —  Anchete   —   Beneficiarii și interesele din spatele…

Beneficiarii și interesele din spatele primei parcări supraetajate automatizate din Chișinău

Proiectul primei parcări supraetajate automatizate din Chișinău a fost prezentat cu mult fast și urma să fie lansat pe 14 octombrie, de Ziua orașului. La o lună de la data-limită anunțată de autorități, parcarea este nefuncțională, iar proiectul a stârnit un val de nemulțumiri și acuzații de nerespectare a normelor privind construcția în preajma unor monumente istorice incluse în lista patrimoniului cultural național. Totul a culminat cu solicitarea ministrului Culturii de a fi stopată construcția parcării.

Ziarul de Gardă a încercat să afle detalii din spatele acestei afaceri și a constatat că urmele beneficiarilor proiectului duc spre persoane publice, doi dintre ei fiind anterior vizați în dosare penale pentru fapte de corupție. Unul dintre beneficiari este nașul oligarhului Vladimir Plahotniuc, fugit din țară în urmă cu doi ani și jumătate, după ce a pierdut puterea.

Materialul integral: VIDEO/ Beneficiarii și interesele din spatele primei parcări supraetajate automatizate din Chișinău

Publicitate
Publicitate