Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Zelensky le cere cetățenilor străini…

Zelensky le cere cetățenilor străini să vină să lupte în Ucraina

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, s-a adresat tuturor cetățenilor țărilor străine care sunt prieteni ai Ucrainei, informează președinția de la Kiev.

„Oricine dorește să se alăture apărării securității în Europa și în lume poate veni să lupte cot la cot cu ucrainenii împotriva teroriștilor secolului XXI”, a îndemnat președintele Ucrainei.

„În dimineața zilei de 24 februarie 2022, Rusia a lansat o nouă operațiune militară împotriva Ucrainei, o intruziune criminală și cinică nejustificată. Armata rusă folosește tactici foarte josnice cu toate elementele crimelor de război din Convenția de la Geneva din 1949, ucigând civili și distrugându-le casele cu rachete și artilerie. Ucrainenii și-au manifestat curajul de a-și apăra patria și de a salva Europa și valorile ei de un atac rusesc.

Aceasta nu este doar invadarea Ucrainei de către Rusia. Acesta este începutul unui război împotriva Europei, împotriva structurilor europene, împotriva democrației, împotriva drepturilor fundamentale ale omului, împotriva unei ordini globale de drept, a regulilor și a coexistenței pașnice.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, se adresează tuturor cetățenilor lumii, prietenilor Ucrainei, păcii și democrației. Oricine dorește să se alăture apărării Ucrainei, Europei și lumii poate veni și lupta cot la cot cu ucrainenii împotriva criminalilor de război ruși.

Conform Regulamentului privind serviciul militar în forțele armate ale Ucrainei, străinii au dreptul de a se alătura forțelor armate ale Ucrainei pentru serviciul militar în baza unui contract pe bază de voluntariat și pot fi incluși în Forțele de Apărare Teritoriale ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Se formează o subdiviziune separată de străini intitulată Legiunea Internațională pentru Apărarea Teritorială a Ucrainei.

Nu există o contribuție mai mare pe care să o poți face de dragul păcii”, se arată în mesajul președintelui Zelensky.

Se mai precizează că pentru înscrieri și detalii pot fi contactate ambasadele Ucrainei din țările de reședință.