Principală  —  IMPORTANTE   —   „Votul roșu” de la hotarul…

„Votul roșu” de la hotarul cu România. Cum au votat raioanele aflate la granița cu UE

Majoritatea raioanelor aflate la hotarul cu România au votat în primul tur candidatura lui Igor Dodon. Din cele 11 unități administrative aflate în proximitatea Uniunii Eurpene, în 4 a câștigat Maia Sandu, în timp ce 6 raioane au fost adjudecate de Igor Dodon, iar Renato Usatîi a obținut cele mai multe voturi în Fălești.

Pentru lidera PAS, Maia Sandu, au votat cei mai mulți alegători din Nisporeni, Hîncești, Leova și Cantemir. Candidatul independent susținut de PSRM, Igor Dodon a luat cele mai multe voturi din Cahul, Ungheni, Glodeni, Rîșcani, Edineț și Briceni. Liderul Partidului Nostru a ieșit victorios în Fălești, raionul său de baștină.

Șeful statului a câștigat categoric la Briceni, 53,41%, Edineț – 49,48% și Rîșcani – 42,26%. La Ungheni și Cahul, Igor Dodon câștigă cu respectiv 612 și 814 voturi. Un alt raion adjudecat de Dodon la limită este Glodeniul, acolo unde șeful statului are un avantaj de 493 de voturi.

Maia Sandu a câștigat categoric în fața lui Igor Dodon la Nisporeni – 43,86%, Hîncești – 44,78%, Cantemir – 37,14%, iar la Leova a obținut cu 3% procente mai mult ca șeful statului.

Renato Usatîi este câștigătorul detașat al raionului său de baștină, Fălești, de unde este originară și Maia Sandu care obține un rezultat modest de 18,45%. Usatîi cu 43,23% îl devansează pe Igor Dodon care obține 29,28%.