Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Un grup infracțional condus…

VIDEO Un grup infracțional condus de persoane aflate în detenție ar fi sustras circa 300 de mii de lei de pe cardurile mai multor cetățeni. Procuratura anunță destructurarea „activității criminale”

Procuratura Generală (PG) anunță marți, 9 august, despre destructurarea „activității criminale a unui grup infracțional specializat în sustragerea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetățenilor. Astfel, potrivit Procuraturii, în urma perchezițiilor efectuate la domiciliile persoanelor suspecte au fost depistate și ridicate telefoane mobile și mai multe carduri bancare. Totodată, oamenii legii anunță că doi suspecți au fost reținuți, unul fiind plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile, iar a treia persoană este condamnată anterior și deținut, în prezent, în penitenciar.

Presupușii făptași ar fi utilizat aplicația „Messenger” pentru a obține datele bancare a peste 20 de persoane și pentru a retrage circa 300 de mii de lei din conturile victimelor.

„Ca urmare a acțiunilor întreprinse s-a stabilit că, în perioada octombrie 2021 – iulie 2022, un grup infracțional de persoane, prin intermediul aplicației „Messenger” de pe contul de Facebook a victimelor, acționând în scopul însușirii banilor de pe cardul bancar, prezentându-se cu nume și prenume fals, obțineau de la acestea în mod fraudulos, numărul cardului bancar, inclusiv și codul CVV, de pe care, ulterior, prin metoda retragerii numerarului, au deposedat 22 persoane fizice de mijloace bănești, în valoare totală de peste 300 de mii de lei”, se arată într-un comunicat al PG.

Oamenii legii afirmă că organizatorii acestor infracțiuni se află în detenție în instituțiile penitenciare din R. Moldova.

„Activitatea lor fiind bine determinată, iar fiecare membru al grupării criminale având rolul său în comiterea infracțiunii și persoane de încredere aflate la libertate”, susțin aceștia.