Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Octavian Țîcu acuzat de…

VIDEO Octavian Țîcu acuzat de misoginism: „Cel mai comod adversar pentru Igor Dodon este Maia Sandu. Republica Moldova încă nu este pregătită să voteze o femeie”

Liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu spune că Maia Sandu este cel mai comod adversar pentru Igor Dodon într-un eventual tur 2 pentru prezidențiale din mai multe considerente, printre care și cel că Republica Moldova „încă nu este pregătită să aleagă o femeie”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

„Eu cred că cel mai comod adversar este Maia Sandu. Cel mai comod adversar pentru că este un deja-vu. În al doilea rând, Republica Moldova încă nu este pregătită să voteze o femeie, sondajele au arătat că nici 30% nu vor vota pentru”, a declarat Țîcu.

Liderul PUN care și-a anunțat deja candidatura la prezidențiale, și-a cerut voie de la moderator să nu spună o frază despre Maia Sandu pentru că e femeie.

„Eu am mari îndoieli în capacitățile politice ale Maiei Sandu. Sincer spun, din lucrurile pe care le-am văzut în cadrul blocului, felul ei de a gândi, de a acâiona, dar eu prefer să mă bat în campania prezidențială față în față și să-i spun ce am de spus în față și cred că oamenii atunci o să înteleagă care e diferența”, a încheiat Țicu.

Mesajul lui Țîcu a stârnit mai multe reacții negative fiind catalogat drept unul misogin. Politicianul Valeriu Munteanu l-a criticat dur pe liderul PUN spunând că declarația lui Octavian Țîcu este „cea mai plină de misoginism grotesc, pe care am auzit-o de la un politician moldovean, în ultimii 10 ani”

„O declarație și o atitudine de acest gen, care nu are nici o legătură cu realitatea, lovește foarte puternic în fundamentele societății pe care muncim cu toții să o clădim, o societate a egalității de șanse, a toleranței și a meritocrației. Nu spun toate acestea doar pentru că cresc și educ în demnitate și responsabilitate patru fiice, ci pentru că așa cred că trebuie să gândească și să procedeze orice cetățean al Republicii Moldova”, a mai scris Valeriu Munteanu.