Principală  —  IMPORTANTE   —   Victor Ciobanu a câștigat aurul…

Victor Ciobanu a câștigat aurul la Campionatul Mondial de la Oslo

sursa: olympic.md

Luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu a devenit campion mondial la categoria de greutate de 60 de kilograme. În ultimul act, Ciobanu l-a învins pe Zholaman Sharshenbekov din Kîrghiztan, pe care l-a câștigat și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Până să ajungă în finală, Victor Ciobanu a fost condus în toate cele trei partide, dar a revenit spectaculos, cu ucraineanul Zhora Abovian, rusul Stepan Maryanyan și armeanul Gevorg Gharibyan, susțin reprezentanții Comitetului Național Olimpic și Sportiv.

În 2019, luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu a cucerit medalia de aur la Campionatul European, care s-a desfășurat la București, România.

Recent, și Irina Rîngaci a devenit campioană mondială. În finala categoriei de greutate 65 kg, aceasta a învins-o pe japoneza Miwa Morikawa. Luptătoarea Iulia Leorda a devenit vicecampioană mondială.

În finala categoriei de greutate 53 kg, ea a cedat în fața japonezei Akari Fujinami, însă le-a învins la Mondialul de la Oslo pe Assylzat Sagymbay (Kazahstan), Samantha Leigh Stewarr (Canada) și Khrystyna Bereza (Ucraina).