Principală  —  IMPORTANTE   —   Irina Rîngaci, prima luptătoare din…

Irina Rîngaci, prima luptătoare din R. Moldova care a devenit campioană mondială, iar Iulia Leorda – vicecampioană mondială

Foto: Colaj ZdG

Irina Rîngaci este prima luptătoare din R. Moldova care a devenit campioană mondială. În finala categoriei de greutate 65 kg, aceasta a învins-o pe japoneza Miwa Morikawa, scrie olympic.md.

Totodată, luptătoarea Iulia Leorda a devenit vicecampioană mondială. În finala categoriei de greutate 53 kg, ea a cedat în fața japonezei Akari Fujinami, însă le-a învins la Mondialul de la Oslo pe Assylzat Sagymbay (Kazahstan), Samantha Leigh Stewarr (Canada) și Khrystyna Bereza (Ucraina).

În luna mai, curent, luptătoarea Irina Rîngaci a câștigat și Europenele destinate sportivilor sub 23 de ani, care a avut loc la Skopje, Macedonia de Nord, iar în aprilie Rîngaci a devenit campioană europeană la lupte printre senioare.

Tot în aceeași perioadă, luptătoarea Iulia Leorda a cucerit medalia de bronz la turneul mondial de calificare de la Sofia. În calificări, ea a cedat în fața viitoarei finaliste a categoriei 53 kg, rusoaica Olga Khoroshavtseva. Apoi, în recalificări, a învins-o pe nemțoaica Annika Wendle și turcoaica Zeynep Yetgil. În meciul pentru medalia de bronz, Iulia Leorda a câștigat în fața luptătoarei din Venezuela, Angelica Arguello Villegas.