Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un profesor de la un…

Un profesor de la un gimnaziu din Leova riscă să fie concediat, după ce ar fi lovit un elev. Pe marginea cazului a fost inițiată o urmărire penală

Sursa foto: ZdG

Procuratura a inițiat o urmărire penală pe marginea unui caz de violență în care ar fi fost implicat un profesor de la gimnaziul din Leova. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță că s-a autosesizat pe marginea acestui caz, iar dacă se va stabili că profesorul se face vinovat, acesta va fi concediat.

„MEC informează că a solicitat informații privind acest caz de la Direcția Învățământ Leova. Dacă se va confirma faptul că elevul a fost lovit de către cadrul didactic, acesta din urmă va fi concediat.

Concomitent, Procuratura Leova a inițiat urmărirea penală pe marginea acestui caz. Ministerul va monitoriza examinarea cazului și va reveni ulterior cu informații adiționale”, se arată în nota informativă emisă de Minister.

Totodată, MEC subliniază faptul că „condamnă ferm” orice tip de violență în mediul academic.

„Reiterăm că MEC condamnă ferm acțiunile care contravin codului de etică al cadrului didactic, precum și orice tip de violență în mediul educațional. Școala trebuie să fie un mediu prietenos, incluziv și sigur atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice”, conchid cei de la Ministerul Educației și Cercetării.

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat luni, 12 februarie, că s-a autosesizat pe marginea unui alt caz de violență în care ar fi fost implicată o profesoară de la un liceu din capitală. Instituția informează că Direcția generală educație, tineret și sport a municipiului Chișinău a inițiat o anchetă, fiind sesizată încă săptămâna trecută de către mama elevei agresate.

De asemenea, conform comunicatului MEC, au fost demarate investigații și la nivel de instituție pentru elucidarea tuturor circumstanțelor cazului.