Principală  —  Ştiri   —   Un deputat Pro Moldova afirmă…

Un deputat Pro Moldova afirmă că Ștefan Gațcan „a fost scos din R. Moldova forțat”

Deputatul Pro Moldova, Vladimir Cebotari, a confirmat că Ștefan Gațcan nu se mai află pe teritoriul Republicii Moldova. Acesta afirmă că Gațcan a fost scos forțat din țară și că nu se va mai afla în R. Moldova cel puțin cinci zile.

Dumnealui nu mai este în țară. El a fost scos din R. Moldova forțat. Probabil, în următoarele zile nici nu se va afla în țară. PSRM planifica de urgență, cel puțin până în această seară, să treacă mâine în Comisia juridică raportul pentru aprobarea renunțării mandatului domnului Gațcan. Și poate mâine sau poimâne să declare funcția vacantă de deputat, a declarat Cebotari în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la tv8.

Tot în această seară, primarul de Bălți, Renato Usatîi, a comunicat că deputatul Ștefan Gațcan a fost „evacuat de SPPS-ul lui Dodon și de unele persoane de la SIS” și nu se mai află pe teritoriul R. Moldova.

Deocamdată, nu este cunoscută destinația exactă a lui Ștefan Gațcan, dar potrivit unor zvonuri, acesta s-ar afla în România.

În același timp, liderului grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, spune că la ora actuală Ștefan Gațcan s-ar afla la reședința de la Condrița a președintelui Igor Dodon sau la vila unui om de afaceri, care ar fi apropiat șefului statului.

Pe de altă parte, președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, în aceeași emisiune, a dat asigurări că, la ora actuală, Ștefan Gațcan se află împreună cu familia și este în siguranță.

Raisa Novițchi, șefa Secției relații publice de la Poliția de Frontieră, a declarat pentru Ziarul de Gardă că nu poate să ne ofere o reacție, deoarece nu deține nicio informație despre traversarea frontierei a lui Ștefan Gațcan.