Principală  —  IMPORTANTE   —   Topul anului 2020 pentru ZdG:…

Topul anului 2020 pentru ZdG: Cele mai citite anchete, știri, reportaje și interviuri

În 2020, site-ul www.zdg.md a găzduit cei mai mulți cititori din istoria sa: 5 milioane. Știrile, anchetele, interviurile și reportajele jurnaliștilor ZdG au fost citite, distribuite și discutate atât în mediul online, cât și în multe localități din țară, acolo unde ediția tipărită a publicației a ajuns în aproximativ 10 mii de familii.

Noi am selectat un top cu cele mai citite materiale publicate anul trecut pe www.zdg.md, pe care vă invităm să vi le reamintiți.

Top cinci anchete publicate în 2020 de ZdG:

  1. Cea mai citită anchetă din anul care a trecut a fost și cel mai citit articol publicat vreodată pe site-ul www.zdg.md. Încercarea colegilor noștri de a găsi oameni care au primit bani pentru ca rudele lor să fie înregistrate ca decedate de Covid-19 a fost, de departe, cel mai citit articol, având 282 de mii de vizualizări. Materialul video la subiect a fost cel mai urmărit produs ZdG de pe youtube în 2020, având 100 de mii de vizualizări. Pe facebook, același video a ajuns la 1 milion de utilizatori.

2. A doua cea mai urmărită anchetă din 2020 a fost cea în care am deconspirat o serie de vacanțe de lux de care a beneficiat de-a lungul carierei sale politice fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon. „Vacanțele de lux ale președintelui”, inclusiv din Maldive, au fost citite doar pe www.zdg.md de 65 de mii de ori. După publicarea articolului, Igor Dodon a acționat ZdG în judecată.

3. O amendă cânt pensia pe doi ani este a treia cea mai urmărită anchetă ZdG din 2020. Istoria pensionarei amendată în perioada carantinei cu 22,5 mii de lei pentru că ar fi încălcat regimul de autoizolare la domiciliu a fost citită de aproape 64 de mii de ori.

4. A patra cea mai citită anchetă din 2020 de pe www.zdg.md a fost cea despre „Portretul unui director adjunct al ANP”. Istoria cu averile sale nedeclarate și dosarele penale a fost citită de 44 de mii de ori.

5. „Construcția neautorizată de pe Nistru”, în care au fost implicați oameni apropiați fostului președinte, Igor Dodon este pe locul cinci în topul anul 2020, fiind citită de 31 de mii de ori doar pe www.zdg.md.

Anchetele ZdG în 2020 au fost citite nu doar pe site-ul www.zdg.md, ci și pe cele ale altor instituții mass-media din R. Moldova, fiind preluat și difuzate de televiziuni sau portaluri de știri ca: ProTV Chișinău, TV8, Jurnal TV, TVR Moldova, Agora sau Newsmaker.

Toate anchetele importante ale ZdG din 2020 au avut și format video, pentru ca cititorii noștri să poate nu doar citi, dar și vedea probele care să demonstreze informațiile prezentate.

Top 5 cele mai citite știri de pe www.zdg.md în 2020

  1. Cea mai citită știre de pe www.zdg.md în 2020 a fost știrea despre descoperirea unui medicament împotriva Covid-19 de către medicii din Taiwan – remdesivir, ea având 178 de mii de vizualizări.
  2. Pe locul doi în top găsim știrea despre teribilul accident de pe bd Ștefan cel Mare și Sfânt, soldat cu mai multe decese. ZdG a publicat și un fotoreportaj de la fața locului care a avut 162 de mii de vizualizări.
  3. O altă știre la tema accidentului de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, cea despre persoanele decedate, este pe locul 3 în top, fiind citită de 150 de mii de ori.
  4. Știrea despre o minoră de 14 ani dispărută la Țipala este a patra în top, fiind citită de 134 de mii de ori.
  5. Topul este încheiat cu o știre despre decesul tragic al unui copil dintr-un sat din Hâncești, găsit în toaleta din curtea ogrăzii. Apelul de ajutor al părinților a fost citit de 126 de mii de ori.

Top 5 cele mai citite reportaje pe www.zdg.md în 2020

  1. Cel mai citit reportaj de pe site-ul nostru în 2020 a fost cel despre morțile copiilor în toaletele din curtea caselor. Trăirile familiilor care au trecut asemenea tragedii au fost citite de 15 mii de ori.

2. Pe locul 2 în top este un reportaj din câteva sate din Găguzia după alegerile prezidențiale, localități unde Igor Dodon acumulat aproape 100% din voturi. Reportajul are 10 mii de vizualizări.

3. Al treilea în topul celor mai citite reportaje de pe www.zdg.md este un text despre deportări: AMINTIRI DIN DEPORTARE: „Draga mamei, astăzi am să mor şi tu ai să rămâi singură-singurică printre străini”

4. Culisele campaniei electorale din Hâncești este al patrulea reportaj ca număr de vizualizări pe site-ul www.zdg.md.

5. Top cinci reportaje ZdG în 2020 este încheiat de un video despre ajutorul românesc primit de autoritățile de la Chișinău sub podul de la Telecentru.

Top 5 cele mai citite interviuri de pe www.zdg.md în 2020

  1. Cel mai citit interviu de pe site-ul ZdG în 2020 a fost cel cu sexologa Natalia Pavalachi despre mituri, abstinența de până la căsătorie și cele mai frecvente probleme ale cuplurilor. El a fost citit de 51 de mii de ori.
  2. Al doilea cel mai citit interviu în 2020 de pe site-ul nostru a fost cu un medic din R. Moldova stabilit în SUA despre Covid-19 și vaccin, el având 37 de mii de vizualizări.
  3. Interviul cu șefa secției Terapie Intensivă și Reanimare de la Spitalul Topa Ciorbă despre lupta cu Covid-19 este pe locul 2 în top, având 20 de mii de vizualizări.
  4. Al patrulea în top este un interviu cu Aliona Vârlan, o femeie din R. Moldova, plecată în urmă cu 20 de ani din țară. ZdG a discutat cu cercetătoare despre fenomenul migrației femeilor din R. Moldova și consecințele acestuia, decizia de a se stabili cu traiul în Italia și observațiile făcute în urma studiului cuplurilor mixte. Interviul are 18 mii de vizualizări.
  5. Al cincilea în acest top este interviul cu Ludmila Furtună, un medic migrant din Italia, la fel, despre Covid-19. Interviul are 15 mii de vizualizări.

Vă mulțumim că ne urmăriți. Vă urăm un AN NOU așa cum vi-l doriți. În 2021, ZdG va fi, în continuare, de Gardă. La mulți ani!