Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ „Trenulețul” a ajuns acasă…

VIDEO „Trenulețul” a ajuns acasă de la Torino. Reprezentanții R. Moldova la Eurovision 2022, întâmpinați cu aplauze la gara feroviară: „Suntem fericiți că am putut cânta în limba română”

Zdob și Zdub și Frații Advahov, reprezentanții R. Moldova la Eurovision 2022, au ajuns acasă de la Torino, Italia, acolo unde sâmbătă seara s-a desfășurat concursul Eurovision 2022. Reprezentanții țării noastre au ajuns cu trenul la Gara Feroviară, unde au fost întâmpinați cu aplauze.

Suntem fericiți că am putut cânta în limba română”, a menționat Vasile Advahov.

„Eu cred că și juriul din R. Moldova a dansat pe piesa noastră”, a menționat Vitalie Advahov.

Întrebat despre mersul anchetei anunțate de postul public de televiziune din R. Moldova după votul juriului acordat României la Eurovision, Vlad Țurcanu, directorul TRM, a menționat că „nu are niciun dubiu că ancheta va elucida toate circumstanțele” în care au fost acordate notele.

„Astăzi voi semna inițierea acestei anchete și nu am niciun dubiu că ne vom clarifica. Nu poate un grup de oameni să influențeze o iubire și o prietenie, între R. Moldova și România, pe care toată lumea o simte și este în continuă dezvoltare”, a menționat directorul Companiei Teleradio-Moldova.

R. Moldova, cu piesa „Trenulețul”, s-a clasat pe locul 7 la Eurovision 2022. Deși s-a situat pe locul șapte în clasamentul general Eurovision 2022, Republica Moldova se află pe locul doi în preferințele publicului. Dacă din partea juriului de specialitate a luat doar 14 puncte, atunci publicul european le-a acordat 239 de puncte celor de la Zdob și Zdub și fraților Advahov.

R. Moldova a primit cele mai multe puncte din partea publicului din România și din Serbia, câte 12 puncte. Câte 10 puncte, piesa „Trenulețul” a luat din partea publicului din Italia, Olanda, Franța și Germania.

Punctajul maxim, de 12 puncte din partea R. Moldova, i-a fost acordat Ucrainei, atât potrivit deciziei juriului specializat, cât și potrivit voturilor publicului.

Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra cu piesa „Stefania”, a câștigat concursul Eurovision 2022 desfășurat la Torino, Italia, datorită votului telespectatorilor, care a răsturnat topul ce fusese stabilit prin votul exprimat de juriul din 40 de țări. România, reprezentată de WRS cu piesa „Llamame”, s-a clasat pe locul 18 cu 64 de puncte.

Postul public de televiziune din R. Moldova anunță anchetă după votul juriului acordat României la Eurovision. Directorul TRM: „Vom elucida modul în care a fost anul acesta selectat juriul”