VIDEO/ Ședința Guvernului. Lista proiectelor de pe ordinea de zi

Pe agenda ședinței de astăzi, 5 decembrie, miniștrii urmează să dezbată 24 de chestiuni de pe ordinea de zi. Printre acestea se numără majorarea cu 82 de milioane a capitatului social al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, precum și reorganizarea întreprinderii de stat Agenția Informațională de Stat „Moldpres”. Lista completă a proiectelor poate fi consultată AICI.

15.40: Cetățenii din India, Republica Federală Democratică Nepal şi Republica Democratică Socialistă Sri Lanka nu vor mai avea nevoie de invitații pentru perfectarea vizei de intrare în Republica Moldova.

15.30: Toate informațiile înregistrate la Serviciul unic 112 vor fi stocate pe un termen de până la 10 ani într-un sistem informațional automatizat, care până în prezent funcționa în regim de testare. Guvernul a aprobat Regulamentul privind modul de ținere a Registrului de stat format de Sistemul informațional automatizat al Serviciului național unic pentru apeluri de urgență 112 .

15.17: Cabinetul de miniștri a aprobat edificarea în satul Sireți, raionul Strășeni, a monumentului în memoria victimelor deportărilor staliniste. Tot astăzi, a fost aprobată decizia privind edificarea în orașul Ungheni a monumentului lui „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Cheltuielile pentru lucrările de executare și instalare, precum și pentru amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din donațiile angajaților Direcției Regionale Vest a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

15.15: Șeful Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Gheorghe Gaberi, și-a dat demisia. Totodată, locul acestuia va fi luat de Ion Sula, fost ministru al Agriculturii, care va asigura interimatul funcției.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *