Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Ședința Guvernului. Lista proiectelor…

VIDEO Ședința Guvernului. Lista proiectelor de pe ordinea de zi

Pe agenda ședinței de astăzi, 5 decembrie, miniștrii urmează să dezbată 24 de chestiuni de pe ordinea de zi. Printre acestea se numără majorarea cu 82 de milioane a capitatului social al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, precum și reorganizarea întreprinderii de stat Agenția Informațională de Stat „Moldpres”. Lista completă a proiectelor poate fi consultată AICI.

15.40: Cetățenii din India, Republica Federală Democratică Nepal şi Republica Democratică Socialistă Sri Lanka nu vor mai avea nevoie de invitații pentru perfectarea vizei de intrare în Republica Moldova.

15.30: Toate informațiile înregistrate la Serviciul unic 112 vor fi stocate pe un termen de până la 10 ani într-un sistem informațional automatizat, care până în prezent funcționa în regim de testare. Guvernul a aprobat Regulamentul privind modul de ținere a Registrului de stat format de Sistemul informațional automatizat al Serviciului național unic pentru apeluri de urgență 112 .

15.17: Cabinetul de miniștri a aprobat edificarea în satul Sireți, raionul Strășeni, a monumentului în memoria victimelor deportărilor staliniste. Tot astăzi, a fost aprobată decizia privind edificarea în orașul Ungheni a monumentului lui „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Cheltuielile pentru lucrările de executare și instalare, precum și pentru amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din donațiile angajaților Direcției Regionale Vest a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

15.15: Șeful Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Gheorghe Gaberi, și-a dat demisia. Totodată, locul acestuia va fi luat de Ion Sula, fost ministru al Agriculturii, care va asigura interimatul funcției.