Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Șase bărbați, arestați pentru…

VIDEO Șase bărbați, arestați pentru mai multe activități ilicite, inclusiv contrabandă cu 600 de mii de țigarete și 4 mii de litri de alcool, care urmau să fie comercializate în România

sursa: SIS

Șase bărbați au fost reținuți, în urma a 20 de percheziții, pentru mai multe activități ilicite, inclusiv contrabandă cu 600 de mii de țigarete și 4 mii de litri de alcool, care urmau să fie comercializate în România, anunță Serviciul Vamal al R. Moldova.

Activitatea membrilor grupului infracțional a fost documentată timp de trei luni, începând cu septembrie 2021, de către ofițerii Serviciului Vamal și cei ai Serviciului de Informații și Securitate al R. Moldova (SIS), într-un dosar penal instrumentat în comun cu procurorii de la Procuraturatura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Potrivit materialelor dosarului, cei șase transportau țigările în locuri special amenajate, evitând punctele de trecere a frontierei în care verificările sunt mai riguroase, datorită dotărilor tehnice. Totodată, acțiunile procesual penale au relevat nu doar faptele de contrabandă, ci și punctele de depozitare a produselor.

Urmare a probatoriului acumulat, fortificat de rezultatul perchezițiilor la domiciliile, automobilele, garajele figuranților, precum și la tarabele acestora de la „Piața Centrală” din Chișinău, procurorii au solicitat și au obținut în instanța de judecată aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile în privința celor șase învinuiți.

Au fost depistate inclusiv locațiile de origine ale produselor de contrabandă și organizatorii activității infracționale. De asemenea, au fost ridicate două automobile destinate transportării contrabandei, precum și trei automobile de lux, în vederea aplicării sechestrelor, ca măsură asiguratorie.