Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Pompieri români luptă cu…

VIDEO Pompieri români luptă cu flăcările în Grecia, iar militari din România ajută la stingerea incendiilor din Macedonia de Nord

Prima misiune a pompierilor români de stingere a flăcărilor din Grecia a început în dimineața zilei de 8 august, în zona Spathari. În același timp, mai mulți militari din România ajută la stingerea incendiilor din Macedonia de Nord.

La această misiune participă în primă fază 35 de subofițeri care încadrează 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 2 cisterne. Alături de ei vor fi 4 ofițeri români, însărcinați cu dublă responsabilitate, coordonarea primului modul de intervenție, respectiv menținerea unei legături permanente cu ofițerul elen delagat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români. Schimbarea personalului operativ este planificată a fi efectuată la 6 ore, au anunțat responsabilii din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

În total, 108 pompieri români cu 23 de autospeciale – 6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 autocamion, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă, s-au deplasat în Grecia, a precizat șeful DSU, Raed Arafat.

România a trimis, la solicitarea autorităților din Macedonia de Nord, o aeronavă C-27 J Spartan pentru stingerea incendiilor de pădure și deja a efectuat misiuni de sprijin, „acționând cu 10 mii de litri de apă, la 100 de km Est de capitala Macedoniei de Nord, Skopje, o zonă puternic afectată de incendii de vegetație, cu pericol de extindere”.

Potrivit DSU, la această misiune participă 15 militari – piloți, personal navigant și personal auxiliar și un ofițer.

Succes tuturor celor care participă la operațiunile de stingere ale incendiilor de pădure, indiferent de unde sunt și unde acționează! Succes pompierilor si aviatorilor români implicați în aceste operațiuni dificile si riscante! Să va întoarceti cu bine acasă!, a scris pe Facebook șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat.

sursa: Raed Arafat/ Facebook

25 de pompieri din R. Moldova urmează să se deplaseze în Grecia cu patru autospeciale pentru a ajuta salvatorii eleni la stingerea incendiilor de proporții cu care se confruntă această țară.