Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Poliția a solicitat privarea…

VIDEO Poliția a solicitat privarea unui șofer de camion, care a fost la un pas de a lovi un automobil în care erau trei persoane, de dreptul de a conduce. Decizia instanței de judecată

Captură de ecran

Șoferul unui camion care a fost cât pe ce să lovească un automobil care venea din sens opus, după ce a ieșit la depășire pe traseul Chișinău – Leușeni, rămâne cu permisul de conducere, deși oamenii legii au solicitat privarea acestuia de dreptul de a conduce, „pentru pericolul iminent la care a supus participanții din trafic”.

Conform Inspectoratului General al Poliției (IGP), instanța de judecată nu a dat curs solicitării polițiștilor, aplicându-i conducătorului auto „doar amenda de 3 000 de lei”, pentru generarea unei situații de accident.

La 30 martie, în jurul orei 20:30, Poliția a fost sesizată precum că șoferul unui camion a generat o situație de accident. Acesta a ieșit la depășire pe traseul Chișinău – Leușeni, fără să se asigure, fiind la un pas de a tampona un automobil de marcă Mazda, condus de o femeie.

Șoferița a reușit să evite la limită impactul”, nota atunci IGP. În mașină, în calitate de pasageri, se aflau fiica și mama acesteia.

În scurt timp, polițiștii au depistat camionul pe teritoriul unui magazin din raionul Ungheni. Conducătorul auto s-a dovedit a fi cetățean străin, cu vârsta de 45 de ani.  

Șoferul a fost documentat pentru încălcarea regulilor de circulație, ceea ce a generat o situaţie de accident, fiindu-i ridicat permisul de conducere.  

Procesul verbal a fost remis Instanței de Judecată pentru primirea unei decizii conform competenței. 

Bărbatul risca amendă de până la 3 000 de lei și privarea de dreptul de a conduce vehicule până la un an.