Principală  —  RECOMANDAT   —   VIDEO/ „Mulțumim Moldovei că ne-a…

VIDEO „Mulțumim Moldovei că ne-a primit atât de ușor”. Mărturiile unor refugiați ucraineni fugind din calea războiului, după ce au trecut frontiera cu R. Moldova

Peste 4 mii de cetățeni ucraineni au intrat joi, 24 februarie, în R. Moldova fugind din calea războiului declanșat de Vladimir Putin și Rusia. Ziarul de Gardă a discutat cu ucrainenii care au traversat vama Palanca, unul dintre cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei dintre Ucraina și R Moldova.

Poliția de Frontieră informează vineri, 25 februarie, că patru puncte de trecere a frontierei de stat sunt aglomerate la această oră, pe direcția de intrare în Republica Moldova.

Situația la frontieră, ora 8:00:

PTF Criva – Mamaliga sunt peste 100 de mijloace de transport;
PTF Giurgiulești-Reni sunt circa 20 de mașini;
PTF Palanca – Maiaki-Udobnoe, rândul are o lungime de circa 8 km
PTF Tudora – Starokazacie, rândul are o lungime de 2 km;

LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Volodimir Zelensky anunță că forțele armate ale Rusiei au început să atace cartierele de locuit din „orașul eroilor, Kiev”

Peste 4000 de cetățeni ucraineni au traversat joi, 24 februarie, frontiera Republicii Moldova cu Ucraina, iar peste 100 au solicitat azil, informează Ministerul Afacerilor Interne. În total, au intrat în R. Moldova 6 343 de persoane, dintre care 4 244 de ucraineni și 1 656 de cetățeni moldoveni. Spre Ucraina s-au îndreptat 1 044 de cetățeni ai R. Moldova și 488 de cetățeni ucraineni.