Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Mesajul președintei Maia Sandu,…

VIDEO Mesajul președintei Maia Sandu, în contextul Zilei Independenței R. Moldova: „Vă îndemn să păstrăm această imagine de unitate și bunătate, pe care o avem astăzi despre noi ca popor și ca țară – ea ne spune că putem conta unii pe alții”

Președinta Maia Sandu a venit cu un apel la solidarizare, în contextul Zilei Independenței R. Moldova. Șefa statului a amintit că, din prima zi a războiului Federației Rusei împotriva Ucrainei, cetățenii moldoveni „au respins răul războiului și și-au deschis larg casele și inimile pentru copiii, femeile și bătrânii Ucrainei, care fugeau din calea distrugerii și a morții”.

„Acum șase luni, liniștea vecinilor noștri ucraineni a fost spulberată de un război crunt, care continuă să le distrugă satele și orașele, și să răpească vieți omenești”, a menționat Maia Sandu.

Astfel, președinta susține că ne-am demonstrat nouă înșine și lumii întregi, „printr-o solidaritate de admirat, că suntem gata să-i ajutăm pe cei, cărora le este mai greu decât nouă”. Iar faptele noastre ar fi arătat că „suntem o țară mică cu inimă mare”.

„În preajma Zilei Independenței R. Moldova, vă îndemn să nu uităm, să păstrăm și să amplificăm această imagine de unitate și bunătate, pe care o avem astăzi despre noi ca popor și ca țară – ea ne spune că putem conta unii pe alții”, se arată în mesajul publicat pe pagina președintei.

Președinta Maia Sandu a condamnat încă de la început, în luna februarie, agresiunea Rusiei asupra Ucrainei.

Ucraina luptă de aproape șase luni pentru dreptul de a exista ca stat independent, în limitele granițelor sale recunoscute internațional, dar în același timp protejează integritatea teritorială și independența R. Moldova, a declarat președinta Maia Sandu în cadrul Forumului European Alpbach 2022 cu genericul „Noua Europă”, care are loc în Austria.