Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Licitația funciară cu strigare…

VIDEO Licitația funciară cu strigare din Chișinău: au fost vândute 12 loturi în valoare totală de circa 26 milioane lei

Foto: Imagine-simbol

Primăria Chișinău anunță că în cadrul licitației funciare cu strigare privind vânzarea-cumpărarea terenurilor din intravilanul municipiului, desfășurată vineri, 8 octombrie, au fost vândute 12 loturi în valoare totală de 25 milioane 960 mii de lei.

Cel mai solicitat teren a fost vândut cu 5,7 milioane de lei, prețul inițial fiind de 3 milioane. Acesta are cca 20 de ari și este amplasat pe strada Petricani.

De asemenea, au fost vândute terenuri de 5,2 milioane lei, 2,3 milioane, 2,16 milioane, 1,8 milioane lei, precum și de 550 mii lei. Din totalul de 17 loturi expuse, 10 au fost adjudecate la concurs, două au fost vândute prin negocieri directe, în contextul prezenței a câte un singur cumpărător, iar 5 terenuri au fost scoase de la licitație, din cauza lipsei de solicitanți.

Prima licitație funciară cu strigare în anul 2021 a avut loc în luna februarie, când au fost adjudecate 11 terenuri, în valoare totală de 34,5 milioane lei. 

Atunci, cel mai scump teren vândut la licitație a costat 15 milioane de lei, pornind de la prețul inițial de 4 milioane de lei. Acesta este situat în sectorul Râșcani (str. Iazului), are suprafața de 0,2915 ha și este destinat pentru construcția unui bloc de locuințe. Tot atunci, un teren de pe str. Vovințeni a fost vândut pentru 5,3 milioane de lei, pornind de la prețul inițial de 3,8 milioane de lei, iar un alt teren a fost vândut pentru 2,5 milioane de lei, prețul inițial fiind de 1 milion de lei. Detalii aici.