Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Declarații după ședința „conducerii…

VIDEO Declarații după ședința „conducerii de vârf a țării”

Declarații de presă după ședința de lucru a președintelui în exercițiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi și cu prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu.

Conform prim-ministrului Ion Chiu, în seara zilei de luni Guvernul se va reuni pentru a aproba proiectul politicii fiscale pentru anul 2021 și cele trei proiecte bugetare anuale.

Chicu și-a exprimat speranța că Parlamentul va aproba aceste proiecte în prima lectură în această săptămână.

Cu referire la bugetul pentru anul 2021, premierul a punctat că cele mai mari majorări vor fi făcute pentru sistemul medical.

„Aici vor fi cele mai mari majorări, atât sub aspect de remunerare a muncii personalului medical, cât și pentru consolidarea bazei tehnico-materiale a sistemului medical. Remarc doar că doar majorarea salariilor de la 1 ianuarie 2021 cu 30%, cumulată cu cea de la 1 septembrie 2020, va costa bugetul aproape 2 miliarde de lei. Este un efort pentru a stimula și motiva medicii noștri să rămână în țară și să ne salveze de la multe boli, nu doar de la COVID-19, căci noi suntem bolnavi de multe boli cronice pe mai multe dimensiuni, din păcate”, a adăugat Ion Chicu.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus în Republica Moldova a ajuns la 107.017 cazuri.

Un număr de 94.586 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 2.290 de persoane au pierdut lupta cu boala.