Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (VIDEO) Decesul primarului de Sângera.…

(VIDEO) Decesul primarului de Sângera. Ce spun cei doi fii ai edilului

Nichita și Ștefan Lari, feciorii fostului primar de Sângera

Fiii primarului orașului Sângera, găsit împușcat în cap în curtea casei sale, spun că nu cred că tatăl lor ar fi putut comite un act de suicid și că sunt mai multe elemente neclare în cazul morții tatălui lor. Cei doi fii susțin că nimeni nu a auzit împuşcătura, iar glonţul care i-a răpit viaţa tatălui lor nu ar fi fost găsit. Cu toate acestea, membrii familiei primarului decedat declară că au încredere că organele de drept îi vor identifica pe cei care se fac vinovaţi.

ZdG a discutat cu soţia şi cu cei doi fii ai fostului primar de Sângera. Aceştia spun că Mihail Lari nu avea niciun motiv să se sinucidă și nu exclud versiunea că tatăl lor ar fi fost împuşcat.

„Nu cred că a fost sinucidere. Tatăl meu nu era o persoană şantajabilă. El nu credea niciodată în jocurile meschine ale cuiva şi nu făcea jocul nimănui, niciodată. El a fost o persoană care a lucrat doar în interesul localităţii şi s-a jertfit pentru această localitate. Nu avem palate, nu avem avioane, nu avem vile de lux. Cu toate că cineva a încercat şi încearcă în continuare să arunce mizerii şi toate prostiile, că ar fi luat aia şi ailaltă, toate sunt curate aberaţii. Pe aceste persoane, nu vreau să le dau numele, pe care toată localitatea le cunoaşte, eu nu le voi judeca. Dumnezeu şi instanţa de judecată le va judeca, dacă va fi cazul”, ne-a spus Ştefan Lari, unul dintre feciorii primarului decedat.

Tototadă, Ștefan Lari spune că ar trebui luate în calcul mai multe versiuni, inclusiv versiunea că tatăl său ar fi fost împuşcat. „Odată ce nimeni nu a auzit împuşcătura. Vecinul care stă la două case distanţă, vărul meu, care stă cu mine într-o casă, nu a auzit. Dvs. aţi împuşcat vreodată dintr-o armă? Ştiţi cât de tare se aude? Nimeni nu a auzit nimic. Glonţul nu a fost găsit. A fost găsit doar cartuşul. Acum aşteptăm un rezultat. Cred cu tărie în instituţiile statului. Cred că îşi vor face treaba”, a mai adăugat fiul primarului.

Întrebat cine s-ar face vinovat de decesul tatălui său, Ştefan Lari ne-a spus că „sunt persoane care au făcut foarte mult rău, dar nu vreau să le pronunţ numele. Nu vreau să-mi iau păcatele lor asupra mea. Ei vor răspunde”.

Nici celălalt fiu al familiei Lari, Nichita, nu crede în versiunea suicidului: „Tata a fost o persoană foarte creștină. Mergea la biserică, dimineaţa se ruga, seara se ruga. Când intra în Primărie, aprindea candela. Eu nu cred că o persoana care face zi de zi lucrurile astea e capabilă să facă ce s-a întâmplat. Nu ştim ce s-a întâmplat. Aşteptăm să vedem ce va zice ancheta când se va finaliza”.

Pe cazul decesului primarului orașului Sângera, procuratura mun. Chişinău a deschis un dosar penal pentru determinare la suicid. Vitalie Sibov, procurorul interimar al Procuraturii mun. Chişinău, ne-a anunţat că organele de drept investighează cazul şi că nu există informaţii noi care să poată fi făcute publice.