Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Ce facem în cazul…

VIDEO Ce facem în cazul unui accident nuclear sau radiologic. IGSU a creat Ghidul acțiunilor în situații de risc

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat, în cadrul unui briefing de presă, Ghidul acțiunilor în situații de risc. Îndrumarul are la bază recomandări de pregătire pentru eventuale situații de risc și care ar trebui să fie primele acțiuni care trebuie întreprinse de oameni pentru a evita consecințele situațiilor excepționale.

Șeful IGSU, colonel Alexandru Oprea, a menționat despre importanța ghidului pentru cetățeni, dar și de ce este necesar ca fiecare persoană să cunoască cele mai fundamentale acțiuni care trebuie să fie întreprinse în cazul unor situații de risc cum ar fi cutremure de pământ, incendii, accidente de circulație, atacuri teroriste, explozii, atacuri armate, accidente radiologice și nucleare ș.a.

De asemenea, ghidul prevede acțiuni care trebuie întreprinse în caz de semnale de avertizare, lipsa curentului electric, întreruperea livrării de apă, dar și a legăturii telefonice.

Lansarea ghidului a fost însoțită și de un material video în care sunt prezentate unele situații de risc, mai exact ce acțiuni sunt necesare în caz de riscuri radiologice și nucleare. Ghidul, în varianta PDF, poate fi accesat aici.