Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (Video) Campania Biroului politici de…

(Video) Campania Biroului politici de reintegrare „O carte pentru educația ta”

Biroul politici de reintegrare a lansat astăzi, 15 februarie, campania „O carte pentru educația ta” cu genericul „Donează o carte, investește în viitor”, care își propune să vină în sprijinul elevilor și altor copii din stânga Nistrului. Campania va dura până la sfârșitul lunii martie 2018.

„Toți doritorii de a susține copiii de la școlile românești din stânga Nistrului sunt invitați să contribuie cu donații de cărți, manuale și alte materiale didactice”, susțin autorii campaniei.

Potrivit lor, acțiunea vine pentru implementarea prevederilor pct.6 din Decizia protocolară „Cu privire la asigurarea funcționării școlilor moldovenești cu predare în grafia latină” din 25 noiembrie 2017, semnată de către reprezentanții politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chișinăului și Tiraspolului și care prevede posibilitatea aprovizionării nestingherite a acestor instituții de învățământ cu manuale, materiale didactice și alte mijloace necesare pentru desfășurarea calitativă a procesului educațional.

Cărțile pot fi donate celor opt școli moldoveneşti care studiază în grafie latină din regiunea transnistreană, prin intermediul Biroului politici de reintegrare al Cancelariei de Stat, care se află în incinta Casei Guvernului.

Menționăm că în partea stângă a Nistrului, unde se vorbeşte ruseşte, moneda de schimb este rubla transnistreană majoritatea oamenilor se declară loiali Rusiei. Cu toate acestea, mai funcţionează opt şcoli cu predare în limba română. Părinţii, copiii, profesorii şi directorii acestor şcoli luptă zilnic pentru dreptul la educaţie în limba română.

În articolul ZdG „Oamenii şi viaţa dintre hotarele unui stat nerecunoscut” citiți despre oamenii care locuiesc în stânga Nistrului.