Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Viceprimarul Capitalei Inga Ionesii și-a…

Viceprimarul Capitalei Inga Ionesii și-a dat demisia. Primarul general: „Presupun ca ar prefera ca subiectul să rămână discret la acest capitol”

Viceprimarul municipiului Chișinău, Inga Ionesii, a demisionat din funcție, în baza unei cereri personale.

În context, într-o intervenție live pe Facebook, primarul general, Ion Ceban, i-a mulțumit Ingăi Ionesii pentru munca depusă și i-a urat succes, fără să precizeze care sunt motivele pentru care aceasta și-a dat demisia, menționând că Ionesii „ar prefera ca subiectul să rămână discret”.

„Am avut o colaborare foarte bună. Suntem în relații bune și cred că vom putea colabora și pe viitor. Dacă dumneaei va dori să dea detalii referitor la ceea ce s-a întâmplat la demisie cred că o va face. Presupun ca ar prefera ca subiectul să rămână discret la acest capitol. Vreau să îi mulțumesc pentru această perioad„, cred că am făcut o echipă bună” a declarat Ceban.

Interimatul funcției de viceprimar pe domeniul economie și investiții va fi asigurat de Olga Ursu, șefa Cabinetului primarului, specialistă în domeniul finanțelor.

La 27 noiembrie 2019, Inga Ionesii, alături de lie Ceban și Angela Cutasevici au fost aleşi viceprimari ai municipiului Chişinău. Pentru candidaturile lor au votat 27 de consilieri, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău.

În 2016, Inga Ionesii a preluat mandatul de ambasador în Estonia. Anterior a activat la Ministerul Economiei a R.Moldova.