Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Veteranul care a agresat mai…

Veteranul care a agresat mai mulți reporteri la mitingurile PDM: „Eu am fost contuzionat…”

Veteranul Mihai Balan, președinte al Uniunii Naționale a Veteranilor Războiului pentru Independență, care a agresat o reporteră de la Unimedia, pe 7 iunie curent, susține că, de fapt, încerca să o ajute.

„Am vrut să fac cât mai bine pentru ea. Nu-i secret – eu am fost contuzionat la război, eu am fost comandant, am fost rănit grav. Eu am stat rănit în spital jumătate de an. S-o dus cip-ul ista de aici și… Înțelegeți-ne și pe noi și iertați-ne, dacă am greșit ceva în fața dvs.”, a spus Balan.

De cealaltă parte, jurnalista Aurica Jardan-Rusnac de la Unimedia, s-a plâns de intimidări din partea lui Balan – „îmi lovea telefonul, iar pe mine chiar de mâini mă apucase cu putere”.

Și Anastasia Antoceanu de la Agora a fost lovită peste mâini de Balan, în timp ce filma un live, în seara zilei de sâmbătă, 8 iunie, în fața MAI.

Duminică, 9 iunie, Balan a urcat pe scenă la mitingul organizat de PDM. „Dl Plahotniuc trebuie să devină președintele țării. El a stopat trădarea țării noastre”, a spus Bălan în discursul său din acea zi.

Sursa video: agora.md

Balan, precum și alți veterani, au agresat și intimidat și reporterii TV8 și ZdG, în timpul mitingului organizat de PDM vinerea trecută, pe 7 iunie.

Ulterior, pe 10 iunie, într-un gest de solidarizare, mai mulți jurnaliști și reprezentanți ai societății civile au părăsit conferința de presă organizată de un grup de veterani ai Ministerului Afacerilor Interne și ai războiului de pe Nistru. Jurnaliștii au lăsat veteranilor pe masă pixurile lor și foile pe care scria „Protest”.

Anterior, Balan a fost surprins oferind bani unui alt participant la conflictul de pe Nistru, pentru că acesta a susținut, în cadrul unui miting, trecerea la sistemul mixt.

Totodată, Uniunea Veteranilor pe care o conduce Balan, l-a decorat, anul trecut, pe Ilan Șor cu „Insigna de Onoare”.

Sursa foto: cuvintul.md

Sursa foto antet: pdm.md