Principală  —  IMPORTANTE   —   Veteranii vor organiza duminică un…

Veteranii vor organiza duminică un nou protest. Reprezentanții MAI: „Nu vom tolera nesubordonarea cu rea voință”

Veteranii de război vor organiza duminică, 19 iulie, o nouă manifestație. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) precizează că protestul va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale în intervalul orelor 10.00 – 18.00 și fac apel către participanții să respecte ordinea publică și măsurile necesare în contextul pandemiei.

În cadrul unei conferințe de presă, secretara de stat al MAI, Mariana Grama, a precizat că la eveniment se planifică a fi prezent un număr mai mare decât 45 de persoane, așa cum au declarat organizatorii. Aceasta a precizat că la fața locului vor fi prezenți reprezentații forțelor de ordine pentru a asigura ordinea publică pe întreaga perioadă a desfășurării întrunirii.

Grama a făcut un apel către participanții la întrunirea de mâine să protesteze pașnic și să respecte ordinea publică pentru a nu se ajunge la altercații între participanți și forțele e ordine.

„Nu vom admite încălcarea măsurilor restrictive de sănătate publică în plină pandemie. Nu vom admite distrugerea bunurilor statului, așa cum a avut loc pe data de 16 iulie. Nu vom tolera nici nesubordonarea cu rea voință sau opunerea rezistenței violente reprezentanților autorităților”, a declarat secretara de stat.

La 16 iulie, cu câteva minute înainte de începerea ședinței Parlamentului, câteva zeci de veterani ai războiului de pe Nistru au protestat în fața Președinției, iar mai apoi a Parlamentului față de pasivitatea autorităților față de instalarea de către Tiraspol a celor 37 de posturi în zona de securitate, dar și față de neîndeplinirea promisiunilor autorităților în ceea ce-i vizează.

Supărați că majoritatea parlamentară nu a acceptat propunerile opoziției în ceea ce-i privește, foștii combatanți au decis să blocheze bulevardul Ștefan cel Mare cerând să meargă în Parlament și să-și expună revendicările de la tribuna oficială.

După ce artera principală a capitalei a fost ocupată timp de câteva ore de veteranii războiului de pe Nistru, nemulțumiți că autoritățile nu le îndeplinesc promisiunile, poliția a intervenit în forță.