Veteranii participanți la acțiunile de luptă din Afganistan vor beneficia de suport și asistență privind angajarea în câmpul muncii

 Veteranii participanți la acțiunile de luptă din Afganistan pentru apărarea integrității teritoriale și independenței R. Moldova vor beneficia de suport și asistență privind angajarea în câmpul muncii și servicii de formare profesională. Totodată, veteranilor  cu statut de șomer li se va acorda ajutor de șomaj sau alocație pentru integrare sau reintegrare profesională.

 În acest sens, astăzi, 7 septembrie curent, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei (MMPSF), Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și organizațiile veteranilor au semnat un acord de colaborare în cadrul unei conferințe de presă.

Conform Acordului, MMPSF va susține participarea reprezentanților organizațiilor de veterani în procesul de elaborare și promovare a politicilor în domeniul protecției sociale a veteranilor și va oferi informații despre prevederile proiectelor de legi, hotărâri, regulamente și programe în acest sens.

„Îmi exprim convingerea că semnarea  Acordului de colaborare între Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și organizațiile veteranilor  va contribui la implementarea cu succes a  misiunii ministerului de a asigura o protecție socială corespunzătoare necesităților veteranilor”, a declarat ministra Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș.

 Documentul prevede accesul veteranilor la informații privind locurile de muncă vacante și condițiile de ocupare ale acestora, participarea la seminare informative și informarea lor despre organizarea târgurilor locurilor de muncă și servicii de formare profesională (cursuri de calificare, recalificare și perfecționare).

 Acordul de colaborare este o acțiune importantă în contextul implementării planului „Memorie. Onoare. Respect” care are drept obiective restabilirea politicilor în domeniul asistenței sociale și de drept a veteranilor și stabilirea unui parteneriat durabil cu autoritățile publice centrale și locale pentru asigurarea protecției sociale a veteranilor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *