Principală  —  IMPORTANTE   —   Vaccinare în România. Persoanele care…

Vaccinare în România. Persoanele care revin în R. Moldova sunt obligate să stea în carantină sau nu?

Foto: Poliția de Frontieră

Cetățenii R. Moldova care au mers să se vaccineze în România nu sunt obligați să respecte regimul de autoizolare de 14 zile. Persoanele trebuie să dețină doar un act care confirmă că au fost vaccinate. Cu o doză sau două doze de vaccin, nu contează, susțin reprezentanții Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

În cazul în care persoanele intră în R. Moldova, fără a avea acest act, trebuie să prezinte, la trecerea frontierei de stat, testul negativ la COVID-19.

Timp de o săptămână, din 1 aprilie până pe 8 aprilie curent, persoanele care au traversat frontiera de stat erau obligate să prezinte la fel, testul negativ la COVID-19 sau un act care confirmă că au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin.

Din 1 aprilie, persoanele care intră în R. Moldova au fost obligate să prezinte testul negativ la COVID-19 sau un act care confirmă că au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin.

Comisia pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova
DISPOZIŢIA nr. 1 din 1 aprilie 2021

Joi, 8 aprilie, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a R. Moldova a anulat decizia din 1 aprilie curent.

Comisia pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova
DISPOZIŢIA nr. 2 din 8 aprilie 2021

După anularea anexei, măsurile de prevenire şi control al infecţiei COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în R.Moldova se aplică în conformitate cu prevederile  Hotărârii nr. 51 din 19 martie curent, al Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătătate Publică.

Astfel, de joi, 8 aprilie, persoanele sunt obligate, în continuare, să prezinte la trecerea frontierei de stat pe sensul de intrare în R. Moldova, testul negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore, înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul R. Moldova.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătătate Publică
Hotărârea nr. 51 din 19 martie 2021

Excepţie de la prevederile de mai sus, fac mai multe categorii de persoane, printre care sunt și cele care deţin un act confirmativ de administrare a vaccinului împotriva COVID-19.