Principală  —  IMPORTANTE   —   Unul dintre vicedirectorii de la…

Unul dintre vicedirectorii de la Spitalul Republican explică de ce a decis să demisioneze: „Sunt revoltată”

După eliberarea lui Anatol Ciubotaru din funcția de director al Spitalului Clinic Republican, doi vicedirectori au decis să depună cereri de demisie. În timp ce unul dintre ei a refuzat să ne ofere un comentariu, cel de-al doilea ne-a spus că a făcut acest pas în semn de protest față de decizia autorităților cu privire la demiterea lui Ciubotaru.

La funcție renunță Ion Balica, vicedirector medical, dar și Nina Munteanu, vicedirector management în sănătate. Ion Balica a refuzat să ne ofere un comentariu, iar Nina Munteanu ne-a comunicat telefonic că a este revoltată și că anunțul cu privire la depunerea cererii de demisie l-a făcut în fața mai multor șefi de secție.

„Eu sunt foarte revoltată și în semn de protest am scris cererea de eliberare în prezența noului director. Am luat această decizie în semn de protest față de decizia neargumentată luată de Guvern. Practic, directorul a fost demis pentru faptul că a îndrăznit cumva să deterioreze statistica în țară și a supus examinării medicii care au ieșit de la schimb și au avut contact cu pacienții. Testele au fost pozitive și asta a fost motivul pentru care el a fost eliberat”, spune Nina Munteanu.

Vicedirectoarea Spitalului Republican ne-a comunicat că reprezentanții de la minister nu ar fi putut explica colectivului care este motivul demiterii lui Ciubotaru.

Noi am înțeles după asta că medicul nu are dreptul la analiză și ca ea să fie publicată”, precizează Nina Munteanu.

Potrivit acesteia, cereri de demisie, în semn de protest, au depus și alți angajați ai instituției.

Ciubotaru a fost eliberat din funcție la 24 februarie după ce ar fi testat mai mulți medici la o clinică privată din capitală, iar rezultatele au fost pozitive. Ulterior, ministerul a declarat că medicii vor fi testați repetat, doar că la laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. După testarea de la ANSP a fost confirmată repetat infectare cu COVID-19 a patru lucrători medicali de la Spitalul Clinic Republican.