Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Confirmat repetat: Cei patru medici…

Confirmat repetat: Cei patru medici de la Spitalul Clinic Republican, testați anterior la o clinică privată, infectați cu COVID-19

Toma Ciorbă - SCBI/simbol

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că patru medici de la Spitalul Clinic Republican au fost diagnosticați cu COVID-19 după ce au fost testați repetat în laboratorul Agenție Naționale Pentru Sănătate Publică.

„Avem 28 de cazuri pozitive. În aceste 28 de cazuri se regăsesc acele 4 cazuri de la Spitalul Clinic Republica, care au fost supuse procedurii de testare repetate”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Anterior, cei patru medici au fost testați la o clinică privată. Indicația pentru ca cei patru lucrători medicali să fie testați pentru coronovirus la un laborator privat l-a costat pe Anatol Ciubotaru funcția de director al Spitalului Clinic Republican, acesta fiind demis ulterior de către autorități.

Anatol Ciubotaru a fost eliberat din funcție la 24 martie. Decizia de a-l demite pe Anatol Ciubotaru a venit la câteva ore după ce s-a anunțat că cei patru lucrători medical de la Spitalului Clinic Republican sunt suspectați de infectare cu COVID-19.