Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un viceministru a demisionat după…

Un viceministru a demisionat după scandalul gheretelor și acuzațiile de intimidare a unui jurnalist

Un articol publicat în ziarul local Observatorul de nord din Soroca, care abordează o problemă sesizată de cetăţenii din localitate, creşterea numărului de gherete pe străzile oraşului Soroca, s-a lăsat cu scandal. În materialul publicat sunt menționate două chioșcuri de lângă Cetatea Sorocii, una dintre acestea aparținând fiului lui Alexandru Cimbriciuc, viceministrul Apărării, informează publicația, în ediția sa online.

În materialul realizat de Tatiana Mitrofan, primarul orașului, Victor Său, a declarat că ghereta amplasată de Alexandru Cimbriciuc nu este autorizată, iar amplasarea gheretei sub coasta Cetăţii nu corespunde prevederilor dispoziţiei APL. La rândul său, proprietarul gheretei, Alexandru Cimbriciuc jr. a declarat: „Am achitat bani pentru a activa lângă Cetate, rămâne întrebarea pentru ce am achitat eu? Am depus cerere la primărie că îmi iau ghişeul pentru că lumea este împotrivă şi nu vreau să mă opun opiniei lor. Am vrut doar să creez o comoditate pentru persoanele care se odihnesc pe malul Nistrului”. Potivit primarului Victor Său, doar una dintre cele două gherete are autorizaţie, cealaltă aparţinând familiei Cimbriciuc, fiind amplasată ilegal.

După publicarea articolelor, a doua zi, la 13 iulie, ghereta cu pricina a fost evacuată de proprietar de la cetate şi amplasată chiar în faţa redacției. Ulterior, ghereta a fost mutată în faţa Primăriei orașului Soroca. Reacţiile familiei Cimbriciuc nu s-au oprit aici.

Alexandru Cimbriciuc

Astăzi, 14 iulie, jurnalistul Vadim Şterbate de la Observatorul de Nord a informat pe reţelele de socializare că ar fi fost intimidat de către Alexandru Cimbriciuc, vice-ministrul Apărării: „De dimineață am fost telefonat de trei ori de Comandantul Centrului Militar Soroca pentru a mă prezenta la această instituţie cu un set de documente ca să fiu „luat la evidenţă militară„. Dumnealui mi-a spus că are indicaţie de la vice-ministrul Apărării Alexandru Cimbriciuc. Aceasta este reacţia unui oficial din Guvern în urma publicării de către redacţia Observatorul de Nord a articolului despre gherete (inclusiv una a familiei Alexandru Cimbriciuc pe care o poartă de la Cetate, la Observatorul de Nord şi de astăzi la primărie). Oare chiar un ditaimai vice-ministru al apărării trebuie să se ocupe de un civil??!”, se întreabă acesta.

Solicitat de ZdG, Alexandru Cimbriciuc a confirmat că și-a dat demisia ca urmare a scandalului în care a fost implicat numele său. „Da, este adevărat. Nu doresc să mai comentez ceea ce nu este un adevăr. Dacă s-a interpretat așa consider că este corect ca un demnitar nu mai are dreptul ca să intre în polemică cu oamenii și mai ales cu jurnaliștii”, afirmă Cimbriciuc. De asemenea, demnitarul neagă că ar fi intimidat jurnaliștii și spune că la mijloc ar fi interese politice „La Soroca se formează o gașcă care  joacă politic. Fiul meu a avut toate autorizațiile ca să facă și el o mică afacere, are 20 de ani. Au atacat mișelește acest tânăr. Eu ca tată nu pot sta într-o parte să văd o nedreptate”, a mai precizat Cimbriciuc.