Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un preot din raionul Ștefan…

Un preot din raionul Ștefan Vodă, confirmat pozitiv cu noul coronavirus

Un preot din raionul Ștefan Vodă a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Acesta s-ar fi îmbolnăvit după ce a vizitat o mănăstirea din Ucraina împreună cu 28 de enoriași. Toate persoanele care au fost în autocar sunt suspecte de infectare.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Nicolae Ceban, secretarul Comisiei situații excepționale din raionul Ștefan Vodă.

„Preotul împreună cu cei 28 de enoriași au plecat la o mănăstire din Ucraina pe 9 martie și au revenit pe 14 martie. Au fost supuși testului persoanele care au prezentat simptome. Soția acestuia a fost testată negativ iar copii acestora sunt la bunei”, a precizat secretarul Comisiei situații excepționale din raionul Ștefan Vodă

La momentul de față, preotul este internat la spitalul „Toma Ciorbă” din Chișinău.

Până acum, potrivit autorităților, în total au fost testate 1111 persoane. La această ora, numărul cazurilor de infecție cu Covid-19 în R. Moldova rămâne neschimbat – 125 de cazuri confirmate.

Pe parcursul zilei de miercuri, 25 martie, urmează să fie investigate alte 116 persoane cu suspecții de infecție cu noul coronavirus.

ncepând cu 17 martie 2020, în legătură de pandemia de coronavirus la nivel mondial, în R. Moldova a fost instituită stare de urgență pentru 60 de zile.