Principală  —  IMPORTANTE   —   Un nou proiect susținut de…

Un nou proiect susținut de UE, pentru a ajuta țările partenere estice să facă față criminalității organizate

Pe 24 iulie, Comisia Europeană și Agenția Uniunii Europene pentru formare în aplicarea legii (CEPOL) au lansat un nou proiect de susținere a țărilor partenere estice (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, R. Moldova și Ucraina) în lupta lor împotriva crimei organizate.

„Suntem mândri că contribuim la lupta împotriva criminalității organizate atât în țările partenere, cât și în UE”, a declarat Lawrence Meredith, director pentru Parteneriatul Estic la Comisia Europeană.

Proiectul „TOPCOP” are ca scop îmbunătățirea eficacității operaționale în țările partenere estice. De asemenea, va consolida legătura dintre instruirea în domeniul aplicării legii și va oferi o imagine actualizată a criminalității organizate în regiune.

Pentru a sprijini cooperarea internațională în domeniul aplicării legii, proiectul va folosi experiența de lungă durată a CEPOL și Europol în evaluarea și furnizarea nevoilor de instruire în domeniul aplicării legii și analizarea datelor despre infracțiuni.

Comisia Europeană oferă 6 milioane de euro pentru acest proiect, care se va derula 48 de luni. „TOPCOP” va fi implementat de CEPOL și sprijinit de autoritățile țărilor partenere estice și de Agenția Uniunii Europene pentru cooperarea în aplicarea legii.