Principală  —  IMPORTANTE   —   Un maraton de vaccinare va…

Un maraton de vaccinare va fi organizat sâmbătă la Căușeni: vor fi disponibile șase tipuri de vaccin

Un maraton de vaccinare va fi organizat sâmbătă, 24 iulie, la Căușeni. Anunțul a fost făcut de Alexandru Cazacioc, șeful Centrului de Sănătate Publică din raion, care a menționat că în cadrul evenimentului de imunizare vor fi disponibile șase tipuri de vaccin anti-COVID.

„Stimați locuitori ai r-n Căușeni, sâmbătă la data de 24.07.2021, CSP Căușeni, IMSP CS Căușeni, IMSP SR, „Ana și Alexandru” cu suportul Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Consiliul raional Căușeni, Primăria or. Căușeni va organiza MARATONUL DE VACCINARE ÎMPOTRIVA INFECȚIEI Covid-19, care va avea loc în localul Centrului sportiv multifuncțional (vizavi de Consiliul raional Căușeni) or. Căușeni str. Eminescu 29/A

Sunt invitați toți doritorii de a se vaccina împotriva infecţiei COVID-19, indiferent de localitatea în care locuiesc”, a menționat Alexandru Cazacioc, într-un mesaj postat pe Facebook.

Potrivit lui Cazacioc, vor fi disponibile următoarele feluri de vaccin anti-Covid-19:

1. Pfizer BioNTech
2. Johnson & Johnson
3. Astra Zeneka
4. Sputnik V
5. Sinovac
6. Sinopharm

Doritorii se vor putea imuniza în cadrul maratonului în intervalul de timp 8:00 – 17:00.

Pe parcursul ultimei săptămâni, au fost administrate 78.587 de doze de vaccin, ceea ce înseamnă o creștere de 37 la sută. Despre asta au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății, care informează că astfel, în total, de la începutul campaniei de vaccinare, au fost administrate 895.963 de doze și se înregistrează o rată de imunizare de 15,1% la nivel național. 

Cea mai redusă rată de vaccinare se înregistrează în raioanele Taraclia, Briceni și UTA Găgăuzia, 7,4% – 9,8%. La fel, o rată mică se numără în rândul populației cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani. 

R. Moldova a recepționat 1.248.090 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md