Principală  —  IMPORTANTE   —   Un gardian de la Penitenciarul…

Un gardian de la Penitenciarul nr.9-Pruncul a fost transportat la spital după ce a fost atacat de un deținut. Procurorii investighează cazul

Un gardian din cadrul Penitenciarului nr. 9-Pruncul a fost atacat de către un deținut. Gardianul a fost transportat cu o rană la picior la Institutul de Medicină Urgentă (IMU).

Potrivit ofițerei de presă a Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) Dana Dobînda cazul a avut loc marți, 21 decembrie, în timp ce gardianul intenționa să intre în celula deținutului pentru efectuarea unor măsuri de verificare.

Deținutul, care este condamnat la 12 ani de închisoare și îți ispășește pedeapsa în Penitenciarul Pruncul, a fost izolat după atac. Gardianul a fost internat la spital și a primit îngrijiri medicala, starea lui fiind satisfăcătoare.

„Ieri, 21 decembrie 2021, un deținut din Penitenciarul nr.9-Pruncul, condamnat la 12 ani privațiune de libertate, a comis un atac asupra unui ofițer din cadrul instituției. Angajatul a fost atacat cu un obiect tăios în regiunea piciorului drept, în timp ce intenționa să intre în celula deținutului pentru efectuarea unor măsuri de regim. Imediat a fost solicitat serviciul 112, iar gardianul a fost transportat la Institutul de Medicină Urgentă pentru acordarea îngrijirilor medicale, deținutul fiind izolat. Starea angajatului la moment este satisfăcătoare”, menționează Dana Dobînda.

Tot comunicatoarea de la ANP menționează că procurorii investighează cazul.

„Pe cazul dat, au fost acumulate materialele necesare și informațiile au fost transmise reprezentanților Inspectoratului de Poliție Buiucani și ai organelor procuraturii”, mai spune responsabila de comunicare de la ANP.

În context, deținutul riscă o pedeapsă suplimentară la cea pe care deja o ispășește.