Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un control inopinat la Azilul…

Un control inopinat la Azilul republican din Chișinău

Începând cu data de 26 august, curent, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a efectuat o serie de controale inopinate la toate azilurile, orfelinatele din țară.

„Am primit mai multe plângeri, petiții, care ne-au făcut să facem o listă a tuturor instituțiilor care se află în subordinea ministerului. Azilul republican pentru invalizi și pensionari din Chișinău a fost verificat pe data de 19 noiembrie, curent. Toate încălcările vor fi prezentate într-un raport comun, care nu va fi unul public, ci de uz intern, pentru a vedea ce urmează să schimbăm. Dacă va fi concediat cineva, în urma acestor controale, vă vom anunța”, ne-a spus Tatiana Gumene, șefa serviciului de presă a Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Amintim că recent, ZdG a scris un articol „Culisele Azilului republican pentru invalizi și pensionari”, în care descria problemele cu care se confruntă mai mulți bătrâni din azilul republican. În urma acestui articol, la redacție ne-au sunat mai mulți oameni care susțin că au fost criticați dur de către directorul instituției, Gheorghe Gherștega, pentru că ar fi discutat cu reporterii.