Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un bărbat care s-a dat…

Un bărbat care s-a dat drept expert al unei organizații internaționale interguvernamentale și ar fi obținut prin înșelăciune nouă automobile a fost reținut

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI) și Direcția Generală de Urmărire Penală (DGUP) din cadrul Poliției, anunță reținerea unui bărbat de 37 de ani din Chișinău, care în 2021 ar fi obținut prin înșelăciune nouă automobile în valoare de peste 3,8 de milioane de lei, se anunță într-un comunicat joi, 2 februarie.


Potrivit autorităților, bărbatul s-a dat drept expert al unei organizații internaționale interguvernamentale și „a indus în eroare prin comunicare verbală un proprietar al unei companii de vânzare a automobilelor, sub pretextul inițierii unui acord de parteneriat”.

Pretinsul acord viza cumpărarea automobilelor companiei, în baza proiectelor investiționale din surse externe. Astfel, acesta a intrat în posesia primului automobil la jumătate de an de la inițierea discuțiilor, iar pe parcurs – restul celor opt.

Astfel, bănuitul „a sustras automobilele prin abuz de încredere” de la proprietarul  companiei, în valoare totală de peste 3,8 de milioane de lei. Ulterior, toate automobilele au fost vândute altor persoane, informează reprezentanții poliției.

Procurorii PCCOCS urmează să cerceteze probele din dosar, în vederea determinării necesității aplicării arestului preventiv în privința bănuitului, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.