Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ultima oră: S-a depistat un…

Ultima oră: S-a depistat un cetățean al R. Moldova rănit în urma atentatului din Turcia

Pavel Filip, prim-ministrul R. Moldova anunță că un cetățean al r. Moldova a avut de suferit în urma atentatului din Turcia, în care și-au pierdut viața 39 de persoane. Oficialul nu a oferit detalii, însă a precizat că a cerut „Ministerului de Externe și Ministerului Sănătății să colaboreze cu instituțiile de resort din Turcia în vederea acordării ajutorului necesar și a asigurării unui tratament adecvat concetățeanului nostru”.

„Am fost informat de omologul meu din Turcia că printre cei care au avut de suferit în urma atentatului terorist de la Istanbul, în noaptea de 31 decembrie, este și un cetățean al Republicii Moldova. Am solicitat Ministerului de Externe și Ministerului Sănătății să colaboreze cu instituțiile de resort din Turcia în vederea acordării ajutorului necesar și a asigurării unui tratament adecvat concetățeanului nostru rănit în atacul terorist, dar și a sprijinului necesar familiei acestuia. Republica Moldova condamnă cu fermitate acest act sângeros si transmitem condoleanțe familiilor și autorităților turce”, scrie premierul, pe pagina sa de pe o rețea de socializare. 

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, luni, atentatul comis de Revelion într-un club de noapte din Istanbul, soldat cu 39 de morţi şi 70 de răniţi, anunţă Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.Individul care a comis carnagiul din Clubul de noapte Reina din Istanbul, de Revelion, este în continuare în libertate, anunță Mediafax.ro.

Bilanţul victimelor este de 39 de morţi, dintre care 28 de străini, şi 69 de răniţi. MAE a precizat ca nu există români printre victimele identificate.

“În continuarea operaţiunilor binecuvântate pe care Statul Islamic le întreprinde împotriva apărătorului crucii, Turcia, un militant eroic al califatului a lovit unul din cele mai faimoase cluburi de noapte unde creştinii îşi celebrau sărbătoarea apostată”, se afirmă în comunicatul organizaţiei islamiste.

La  Istanbul, 17.000 de politişti sunt în alertă maximă, forţele de securitate lansând o operaţiune masivă de căutare a suspectului care şi-a abandonat arma în clubul Reina.