Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   ULTIMA ORĂ/ Prim-ministrul Recean: Trei…

ULTIMA ORĂ Prim-ministrul Recean: Trei miniștri și-au dat demisia

Sursa: Guvern/Facebook

Prim-ministrul Dorin Recean a anunțat că trei miniștri și-au dat demisa. Este vorba depre ministrul Educației Anatolie Topală, ministra Afacerilor Interne Ana Revenco și ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Lilia Dabija. Aceștia au renunțat la mandat joi, 13 iulie, a menționat Recean.

„Vreau să-i mulțumesc mult domnului Topală. Reforma Universitară, pe care a conceput-o cap-coadă și a implementat-o, începe să aducă rezultate. A fost un proces complex (…).

Vreau să mulțumesc ministrei Revenco. Dumneaei a făcut această apreciere „Moldova mică, o inimă mare”, a avut o contribuție foarte mare când a preluat leadershipul la criza refugiaților și în situații de criză a gestionat situații foarte complexe (…).

Mulțumesc mult doamnei Dabija. A asigurat realizarea a peste 300 de km de drumuri. Acest efort a fost foarte important pentru noi toți”, a declarat Dorin Recean.

Premierul a afirmat că va propune luni, 17 iulie, președintei Maia Sandu lista noilor miniștri.

Ministra Lilia Dabija a fost unul dintre cele patru nume noi din Guvernul Recean. Revenco și Topală sunt miniștri de la formarea Guvernului Gavrilița în august 2021.