Trei candidați, eliminați la prima probă din sesiunea de BAC

Candidații alolingvi au susținut proba la limba și literatura română în 68 de centre de bacalaureat. La examen au participat 3512 candidați.

O analiză preliminară demonstrează că examenul a avut loc fără incidente majore. În timpul probei de astăzi, au fost eliminați 3 candidați pe motiv de fraudare a examenului, în comparație cu 11 candidați eliminați după prima probă de examen în sesiunea din anul trecut.

Ministerul Educației încurajează elevii să mizeze exclusiv pe propriile cunoștințe și să dea dovadă de integritate, pentru a nu-și compromite viitorul academic.

Următoarea probă din sesiunea curentă se va desfășura vineri, 5 iunie. În această zi candidații vor susține examen la limba de instruire în toate cele 103 centre de bacalaureat. La examen vor participa 19 712 candidați, dintre care 16 474 vor susține examen la limba și literatura română, iar 3 238 – la limba și literatura rusă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *