Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Tragedia de la Mileștii Mici:…

Tragedia de la Mileștii Mici: Unde este câinele care a mușcat fetița de 4 ani?

După tragedia de miercuri, 14 august, din Mileștii Mici, Ialoveni, unde un câine a mușcat o fetiță de 4 ani, care a decedat ulterior, în prezent, nu este cunoscut locul aflării animalului.

Contactată de ZdG, Silvia Vetcu, ofițera de presă din cadrul Inspectoratului de Poliție (IP) Ialoveni a precizat că bărbatul care a fost lăsat să aibă grijă de cele două copile de 4 și 7 ani, tatăl concubinului mamei lor, dormea în timp ce un câine dintre cei doi din curte a rupt lanțul și a mușcat fetița mai mică, iar când a fost înștiințat despre tragedie ar dus-o în casă, ar fi luat câinele și l-ar fi legat de un copac de pe un câmp, unde l-au și găsit polițiștii, urmând ca responsabilii de la ANSA să se ocupe de animal.

Șeful Centrului de Sterilizare din Chișinău, Roman Trahtman, care a fost la fața locului, a declarat pentru ZdG că nu era vreun lanț în curte și câinele nu ar fi fost legat, iar persoana care a fost lăsată să aibă grijă de micuțe ar fi putut salva viața fetiței, dacă ar fi chemat imediat ambulanța, întrucât i-a fost provocată leziune la artera gâtului și a avut hemoragie. Potrivit acestuia, bărbatul are peste 40 de ani și era în stare de ebrietate.

Trahtman mai spune că responsabilii de la ANSA nu ar fi procedat corect. Potrivit lui, aceștia au decis că animalul suferă de rabie și i-ar fi administrat niște pastile de la care câinelui i s-a făcut foarte rău, fiind lăsat legat, fără a plasa vreun semn care să atenționeze că acolo se află un câine periculos.

Actualmente, nici activistul Roman Trahtman, nici polițiștii nu știu unde se află câinele.

„Comentarii nu facem, la revedere”, a afirmat Ghenadie Ionaș, șef al Direcției supraveghere sanitar-veterinară din cadrul ANSA, Ialoveni, solicitat de ZdG să relateze despre acțiunile întreprinse.

Totodată, conform datelor de la poliție, fetele nu erau de mult timp în acea gospodărie.

Responsabilii de la Primăria localității Mileștii Mici nu au răspuns la apelurile ZdG pentru a oferi mai multe informații despre această familie.

Mama fetelor este cercetată pentru neglijență. Reprezentanta IP Ialoveni a menționat că alte detalii vor fi făcute publice ulterior.

Foto-simbol: media.apnarm.net.au