Torturarea animalelor va fi pedepsită penal. Ce sancțiuni a aprobat Guvernul

Amenzi grase pentru persoanele care vor tortura animalele. Cabinetul de miniștri a decis completarea Codului penal cu o serie de sancțiuni ce vizează cruzimea față de animale.

Astfel, persoanele care au cauzat mutilarea sau moartea animalelor vor fi sancționate cu o amendă în mărime de la 25 000 de lei la 37 500 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 100 la 180 de ore, sau cu închisoare de până la un an.

Noile prevederi includ o pedepasă mai aspră în următoarele cazuri:

  • tratarea cu cruzime a animalelor în mod public sau în prezența minorilor;
  • săvârșirea faptei de către o persoană responsabilă de îngrijirea, protecția și bunăstarea animalelor sau care se ocupă de dresajul sau cu tratarea medicală a acestora;
  • torturarea animalelor prin metode sadice.

Faptele enunțate mai sus se vor pedepsi cu o amendă în mărime de la 37 500 la 67 500 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de la unu la trei ani.

Până acum Codul penal nu prevedea expres sancțiuni pentru torturarea animalelor, acest aspect fiind inclus doar la capitolul infracțiunilor ecologice.

Anterior, mai mulți activiști din domeniul protecției drepturilor animalelor au protestat cerând pedepse penale pentru cruzimea față de animale. Aceștia au inițiat petiții și au colectat semnături în susținerea unui proiect de lege care să instituie pedeapsa penală pentru tratamentul inuman față de animale.

Foto: 360tv.ru

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Cristina

    Codul penal este o lege organică care poate fi modificată de către Parlament. Astfel Cabinetul de miniștri nu are atribuții în acest sens. Sigur v-ați referit la Republica Moldova? Sau ați avut în vedere doar un proiect de lege?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *