Principală  —  IMPORTANTE   —   Toate gheretele instalate în perioada…

Toate gheretele instalate în perioada estivală și pentru care nu sunt aprobate scheme de amplasare vor fi evacuate în următoarele zile

Foto simbol

Până la sfârșitul săptămânii toate gheretele instalate în perioada estivală și pentru care nu sunt aprobate scheme de amplasare, trebuie să fie evacuate, spune edilul Capitalei, Ion Ceban.

Primarul de Chișinău spune că în prezent mai sunt multe gherete în parcuri, dar și pe străzile Capitalei, iar amplasarea acestora contravine regulamentului aprobat.

„Nu este corect în raport cu acei agenți economici care au participat la primele două licitații. Astfel, pretorii trebuie să facă curățenie în sectoarele lor”, spune edilul

Potrivit lui Ceban, între timp, sunt în proces de definitivare contractele ce urmează a fi semnate cu agenții economici, ce și-au adjudecat locurile pentru gherete în urma licitațiilor.

„Zilele următoare, acestea vor fi semnate. La ziua de azi, mai mult de jumătate dintre aceștia au efectuat pe jumătate plățile. Majoritatea au cerut ca banii să fie achitați în rate”, a anunțat Ceban.

Următoarea licitație este programată pentru luna ianuarie, atunci vor fi licitate mai multe locuri din sectoarele Capitalei. În urma primelor licitaţii deschise pentru dreptul de amplasare a unităților de comerț ambulant în sectoarele capitalei, în bugetul Primăriei Chişinău urmează să ajungă peste 50 milioane de lei. Banii vor fi redirecţionaţi pentru proiectele de infrastructură din Capitală.

Într-o investigație, ZdG a constatat că patru companii afiliate fratelui fostului primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă, au participat concomitent la licitațiile pentru obținerea dreptului de amplasare a gheretelor în parcurile din capitală. Aceste firme au reușit să pună mâna pe o treime dintre locurile cele mai strategice pentru amplasarea gheretelor, urmând să achite pentru asta 15,2 milioane de lei. Totodată, trei dintre aceste companii și-au adjudecat patru loturi în cadrul unei singure licitații deși, potrivit regulamentului, firmele afiliate între ele pot câștiga doar trei locuri în cadrul unei licitații.