Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Tinerii Moldovei: „Expulzarea lui George…

Tinerii Moldovei: „Expulzarea lui George Simion e doar o formă de intimidare pentru oamenii care vor să iasă în stradă în 16 mai”

Un grup de tineri, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre marșul care va fi organizat pe data de 16 mai, la ora 14:00, în Piața Marii Adunări Naționale, precum și despre expulzarea din țară a lui George Simion, președintele platformei unioniste „Acțiunea 2012”.

„George Simion a fost luat de SIS în plină stradă, spunându-i-se că își permite prea multe în ultima perioadă, dar la ce s-au referit, la acele 3000 de cărți în limba română pe care le-a oferit gratis de Ziua Europei? Sau pentru că organizează școli de vară?”, se arată nedumerită Claudia Ioviță, membră a platformei unioniste „Acțiunea 2012”.

Tinerii consideră că această acțiune a avut drept scop intimidarea celor care vor să vină la marș. „Expulzarea lui George Simion e doar o formă de intimidare pentru oamenii care vor să iasă în stradă în 16 mai. Estimam că vor fi 10 000 de oameni în stradă, acum credem că vor fi peste 20 000. Venim aici să vă asigurăm că această guvernare criminală va cădea. Noi suntem cei care vin cu soluții concrete, anume Unirea cu România”, a spus Anatol Ursu, reprezentanul Tinerii Moldovei.

„De ce cei care au furat un miliard de euro, cei care au maltratat în aprilie 2009, de ce adevărații infractori nu sunt îndepărtați sub escortă de pe teritoriul R. Moldova?”, se întreabă Vlad Bilețchi, membrul grupului de inițiativă. „Pericolul național nu poate fi asociat cu românismul, avem același tricolor, vorbim la fel”, subliniază tânărul.

Amintim că George Simion, liderul platformei „Acțiunea 2012” a fost expulzat din R. Moldova și are interdicție de a intrare pe o perioda de 5 ani în țara noastră.

Acesta a fost reținut în jurul orei 18:00 în fața Liceului „Gheorghe Asachi” unde urma să se întâlnescă cu cadrele didactice. El a fost invitat de colaboratorii SIS să-i însoțească la sediul instituției. Ulterior, a fost urcat în mașina cu care a fost dus spre granița cu România.

„Acțiunea 2012” este o organizație care militează pentru Unirea R. Moldova cu România. Pe 16 mai, aceștia organizează o acțiune de protest, prin care vor solicita UNIREA.