Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Tânărul care a atacat o…

Tânărul care a atacat o staţie PECO din Călăraşi a fost reţinut

Un tînăr de 25 de ani, domiciliat în satul Nişcani, raionul Călăraşi, a fost arestat pentru 30 de zile, fiind suspectat de tîlhărie, informează IGP. Incidentul a avut loc la 13 ianuarie curent, la o staţie Peco din oraşul Călăraşi. Suspectul, a intrat în benzinărie, a ameninţat cu un pistol casiera cerîndu-i să-i dea banii care se aflau în aparatul de casă, iar la refuzul angajatei, suspectul a efectuat mai multe împuşcături în sus, deteriorînd parţial o parte din tavan, după care a fugit de la faţa locului.

Ca urmare a investigaţiilor, efectuate de angajaţii Direcţiei combaterea crimei organizate în comun cu Direcţia Generă Urmărire Penală şi Procuratura Generală la 2 martie curent, suspectul a fost depistat şi reţinut, în timp ce se deplasa prin satul Nişcani, cu automobilul personal de model „Volkswagen Vento”, fiind sub influenţa drogurilor. Acesta, intenţiona să plece din ţară.

Ca urmare a percheziţiilor corporale şi în automobil, s-au depistat circa 20 de grame de haşiş şi arma folosită la infracţiune, deţinută ilegal. Tînărul nu este la prima abatere de la lege, acesta anterior a fost judecat pentru infracţiuni similare.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 188 alin.2Cod Penal al RM. Persoanele culpabile de „Tîlhărie” se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 10 ani.

Sursa foto: http: igp.gov.md