Principală  —  IMPORTANTE   —   „Sunt informații că sunt posibile…

„Sunt informații că sunt posibile noi lansări de rachete spre centrul, inclusiv Tel Aviv, sudul și nordul țării”. Recomandările de ultimă oră a ambasadei R. Moldova în Israel

Foto: Digi 24

Ambasada R. Moldova în Israel anunță că în cursul dimineții și amiezii au fost atacate mai multe orașe israeliene. Totodată, reprezentanții misiunii diplomatice dețin informații că, în a doua jumătate a zilei, după ora 21:00, sunt posibile noi lansări de rachete spre centrul, inclusiv Tel Aviv, sudul și nordul statului Israel.

Ambasada recomandă insistent abținerea de la aflarea în locuri publice, părăsirea domiciliului doar în cazuri stringente, utilizarea adăposturilor antirachetă în cazul reluării bombardamentelor.

„Vă rugăm să nu vă panicați. Urmăriți anunțurile oficiale ale autorităților. Pentru mai multe detalii despre acțiunile ce trebuie întreprinse în cazul în care vă aflați într-o localitate asupra cărei sunt lansate rachete le găsiți aici: https://www.oref.org.il/12487-15894-ru/Pakar.aspx. Puteți descărca aplicația „Red Alert Israel” de notificare preventivă privind lansarea rachetelor, pentru deținătorii de Android: https://rb.gy/dttdhn și iOS: https://rb.gy/rrhxti. Muncitorii străini pot apela pentru consultații la Centrul de Informații pentru Muncitorii Străini la numărul de telefon: 1-700-707-889. Dacă vă confruntați cu probleme ieșite din comun, nu ezitați să ne contactați la telefonul liniei fierbinte a ambasadei: 037770544”, se arată într-o notă informativă a misiunii diplomatice.

Anterior, Ambasada R. Moldova în statul Israel a recomandat cetățenilor moldoveni să urmărească cu strictețe directivele de securitate, anunțate de autoritățile israeliene.

Militanții palestinieni din Gaza au tras zeci de rachete asupra Israelului după ce atacurile sale aeriene au ucis comandanții superiori și au doborât un alt bloc de turn acolo, transmite BBC.

Între timp, Reuters transmite că Israelul a început joi să adune trupe armate de-a lungul graniței cu Fâșia Gaza, în timp ce Hamas a continuat să lanseze rachete asupra teritoriului israelian.

Comunitatea internațională a cerut oprirea ostilităților dintre cele două părți, acestea fiind cele mai violente din ultimii ani.

Un val de violențe între israelieni și minoritatea arabă s-a declanșat în mai multe orașe din Israel, fiind atacate sinagogi și având loc lupte pe străzi între arabi și evrei.

Israelul a comasat trupe la granița cu Fâșia Gaza și se află în „în diverse stadii de pregătire a operațiunilor terestre”, a anunțat un purtător de cuvânt al IDF (Forțele de apărare israeliene).