SUA au acceptat mai mulți refugiați moldoveni decât sirieni

După instalarea sa la Casa Albă, Donald Trump a anunțat o înăsprire a cadrului legal în materie de imigrație și primire de refugiați, fapt ce a condus la o ulterioară diminuare a numărului de refugiați acceptați în Statele Unite ale Americii, dar și la o schimbarea a profilului acestora, astfel încât numărul refugiaților din țările musulmane a scăzut substanțial.

Potrivit unei analize realizate de Reuters, procentajul refugiaților musulmani din SUA a scăzut de trei ori în ultimii doi ani, în timp ce numărul refugiaților europeni a crescut de trei ori în această perioadă. Astfel, datele arată că numărul cetățenilor din R. Moldova care au obținut statut de refugiat în SUA este de trei ori mai mare decât numărul refugiaților sirieni acceptați în SUA, asta deși numărul refugiaților sirieni din întreaga lume depășește populația R. Moldova.

Potrivit WorldData, circa 2 323 de cetățeni ai R. Moldova au cerut azil în alte țări în 2017. Cele mai solicitate țări au fost Germania, SUA și Olanda. Totuși, aproximativ 95% din cererile de azil au fost respinse.

Conform datelor statistice, în 2017, în lume au existat circa 68,5 milioane de persoane care au plecat în altă țară din cauza războiului sau a persecuțiilor. Din totalul celor aproximativ 68 de milioane de refugiați, circa 53% sunt copii minori.

Foto: theodysseyonline.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *