Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Spitalul raional Florești a fost…

Spitalul raional Florești a fost dotat cu echipamente în valoare de două milioane de lei. Proiect finanțat de Guvernul României

Spitalul raional Florești a fost dotat cu două aparate de anestezie performante și sisteme care permit o comunicare rapidă între pacienți și personalul medical. Echipamentele au fost achiziționate în cadrul unui proiect elaborat de Ministerul Sănătății (MS) și finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al României, prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid).

Anual, la Spitalul raional Florești sunt efectuate 1 500 de intervenții care necesită anestezie generală, potrivit datelor instituției. Având în dotare aceste dispozitive de ultimă generație, medicii își propun să sporească numărul de operații, în mediu până la 2 200, susțin reprezentanții Ministerului Sănătății.

„Instituția nu dispunea de suficiente aparate de anestezie pentru efectuarea tuturor intervențiilor chirurgicale programate și urgente. Odată cu primirea a două aparate cu caracteristici tehnice avansate, calitatea asistenței medicale în timpul operațiilor va fi îmbunătățită considerabil. De asemenea, mai mulți pacienți vor fi operați, astfel încât starea lor de sănătate să nu să se agraveze”, anunță MS.

De asemenea, potrivit MS, cu suportul financiar al Guvernului României, în patru secții ale spitalului au fost instalate sisteme care ușurează comunicarea pacienților cu lucrătorii medicali și contribuie la acordarea în cel mai scurt timp a îngrijirilor. Este vorba despre secțiile chirurgie generală, ortopedie și traumatologie, neurologie și terapie generală. Bugetul total al proiectului este de două milioane de lei.