Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății…

Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății a primit mai multe echipamente medicale din partea Organizației Internaționale pentru Migrație

Sursa foto: Ministerul Sănătății al R. Moldova

O stație de producere a oxigenului medical, un aparat performant de ultrasonografie, patru defibrilatoare și alte dispozitive moderne, în valoare totală de 238 455 de dolari, au fost donate Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM).

Donația a fost oferită în cadrul proiectului „Asistența umanitară în Ucraina și țările vecine”, finanțat de Guvernul SUA, anunță Ministerul Sănătății.

De la începutul crizei refugiaților, OIM a donat, în cadrul proiectului, echipamente, medicamente și ambulanțe Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății și Institutului Oncologic, în sumă de 1,2 milioane de dolari, mai anunță responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății.

Misiunea OIM în Moldova a fost deschisă în 2001, Moldova devenind oficial stat membru al OIM în 2003. Misiunea are ca scop asigurarea unei migrații umane și ordonate. Fiind cea mai importantă organizație internațională în domeniul migrației, conform acordurilor reciproce între OIM și Guvernul R. Moldova, Misiunea OIM Moldova acționează, împreună cu partenerii săi din comunitatea internațională, în principal, în următoarele patru domenii: migrație și dezvoltare, prevenire și protecție (combaterea traficului de persoane), managementul migrației și migrația facilitată.